Η διατροφή στο σκύλο είναι το Α και το Ω  , όσο σημαντική είναι και σε εμάς τους ίδιους για αυτό και πρέπει να του παρέχουμε μια πλήρη και ισορροπημένη βιολογική τροφή η οποία να αποτελείται από φρέσκες βιταμίνες , πρωτεΐνες και υδατάνθρακες , χωρίς Ε , χωρίς συντηρητικά , χωρίς χημικές ουσίες .

 

Μέσα από την εμπειρία που αποκτήσαμε σιτίζοντας εκατοντάδες σκύλους καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως η πρόσληψη διαφορετικών πηγών ζωικής πρωτεΐνης ταυτόχρονα σε ένα γεύμα έχει σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό του ζώου .
Το παραπάνω συμπέρασμα ενισχύεται από την σταθερή προτίμηση των καταναλωτών αλλά και από τις πολύ καλές κριτικές (θα τις βρείτε στο google αλλά και στο Facebook @feedloveyourdog).
Αξίζει να αναφερθούν περιστατικά σκύλων με χαμηλό τίτλο αντισωμάτων ενάντια στη leishmania , όπου με συγκεκριμένες συνταγές και την ταυτόχρονη θεραπεία του κτηνιάτρου βελτιώθηκαν οι δείκτες και σε σύντομο χρονικό διάστημα έπεσαν σε μη ανιχνεύσιμες τιμές.
Ταυτόχρονα μειώθηκαν οι δερματικές αλλοιώσεις αυξήθηκε το σωματικό βάρος και αποκαταστάθηκε η αιματολογική τους εικόνα.
Ένας άλλος τομέας που παρατηρήθηκαν θετικά αποτελέσματα ήταν οι δερματικές αλλοιώσεις προερχόμενες από τροφικές δυσανεξίες .
Δημιουργήσαμε υποαλλεργικές συνταγές με πρωτότυπες πηγές ζωικής πρωτεΐνης όπως το ελάφι, ο κροκόδειλος, το κουνέλι. Η ανταπόκριση των περιστατικών ήταν εντυπωσιακή σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ιδιοκτητών τους.
Επίσης, παρατηρήθηκε σε σκύλους με ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια έλεγχος των βιοχημικών παραμέτρων στις αιματολογικές εξετάσεις μετά από χορήγηση τροφής Flydog με χαμηλό ποσοστό πρωτεΐνης αλλά υψηλή ποιότητα όπως το κρέας κουνελιού άμεση βελτίωση των αιματολογικών τιμών.

Τις συνταγές έχει επιμεληθεί αποκλειστικά ο σεφ Ισμυρλής Ευάγγελος μελετώντας επί 5 έτη την ξένη βιβλιογραφία και έρευνες που αφορούν την φυσική και ισορροπημένη διατροφή του σκύλου και της γάτας και την εξέλιξη αυτής σε χειροποίητο μαγειρευτό φαγητό πάντα σε συνεργασία της κτηνιάτρου Ηλέκτρα Παπαδέα (Κτηνιατρικό Κέντρο Αχαρνών).

Έρευνες σε παγκόσμιο επίπεδο δείχνουν πως μια απλή προσθήκη φρέσκιας τροφής στη διατροφή των κατοικίδιων μας αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής τους κατά δυο χρόνια.

Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν τα ταΐζαμε εξολοκλήρου με φρέσκο φαγητό.

IMG 6125IMG 6124IMG 6123IMG 6900 2