Βρείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές σας ερωτήσεις για το αγαπημένο σας κατοικίδιο.

Ποιά είναι η Διάρκεια Ζωής ενός Σκύλου;

Η χαρά της κατοχής σκύλου πάντοτε μετριάζεται από το γεγονός πως τα αγαπημένα μας κατοικίδια δεν ζουν όσο εμείς.

Ένας μέσος σκύλος ζει 10 έως 15 χρόνια, γιατί;

Αντίστοιχα ένας μέσος άνθρωπος ζει 60 έως 80 χρόνια, γιατί;

Έχετε σκεφτεί άραγε τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο να ζήσει περισσότερο;το ίδιο ακριβώς που κάνει και τον σκύλο μας να ζήσει παραπάνω χρόνια, ο παράγοντας διατροφή είναι αυτός που μας δίνει την απάντηση.

Αν γυρνάγαμε το χρόνο πίσω, θα θυμόμαστε τα σκυλιά που είχαν οι παππούδες μας που ζούσανε σχεδόν όλα πάνω από 15 χρόνια. Του παππού μου έφτασε 19 χρόνων, και αν αναρωτιέστε τι το τάιζε, αυτό δεν ήταν άλλο από τα αποφάγια της δίκης του τροφής, καθώς τότε η πλειονότητα του κόσμου δεν είχε την γνώση και την ενημέρωση που έχουμε εμείς σήμερα.

Όμως παρά την γνώση που έχουμε σήμερα συχνά παραβλέπουμε τα υλικά πράγματα που αναγράφονται πάνω στις συσκευασίες και δίνουμε στα ζώα μας επικίνδυνες για την υγεία τους τροφές.

Τώρα όμως υπάρχει η επιλογή της καλύτερης τροφής ανώτερης ποιοτικής και διατροφικής αξίας, η οποία φτιάχτηκε με στόχο να προσφέρει στον τετράποδο φίλο μας όσα χρειάζεται για μια μακροχρόνια υγιή ζωή.

Σκοπός μας είναι το μέγιστο προσδόκιμο ζωής για να καταφέρουμε να ζήσουμε κοντά του όσο περισσότερα χρόνια γίνεται.

Άλλωστε έχουμε αρκετά πράγματα να του μάθουμε και ακόμη περισσότερα να μας μάθει.

Τι κάνει να φάει ο σκύλος μου και τι όχι;

Για να έχουμε έναν υγιή και ευτυχισμένο σκύλο, δεν αρκούν μόνο τα χάδια και τα παιχνίδια. Το πιο σημαντικό στοιχείο για την σωστή του ανάπτυξη είναι μια πλήρης και ισορροπημένη διατροφή.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο σκύλος είναι 70% σαρκοφάγο ενώ η γάτα 90% σαρκοφάγο.

Επομένως το μεγαλύτερος μέρος (70%) θα πρέπει να είναι κρέας ενώ μόλις το (30%) να είναι λαχανικά, υδατάνθρακες και λίπος κατά προτίμηση ζωικό καθώς αυτό ευθύνεται για την ενέργεια και την αντοχή του σκύλου μας.

Αυτό που θα καθορίσει την ποιότητα ζωής του κατοικίδιου μας είναι η διατροφή. Δυστυχώς μια κακή διατροφή από μέρους μας μπορεί να προκαλέσει ποικίλα προβλήματα όπως κακή ανάπτυξη έως και θάνατο.

Όσον αφορά τις επιλογές που έχουμε σαν ιδιοκτήτες τετραπόδων είναι:

1. Μαγειρευτό φαγητό ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες του σκύλου ή της γάτας αντίστοιχα(το πλεονέκτημα αυτής της επιλογής είναι πως η τροφή είναι φρέσκια κ τα αποτελέσματα της ισάξια αυτής
2. Ξηρά τροφή(εύκολη επιλογή και η πιο φτηνή)
3. Barf βιολογικά κατάλληλη ωμή τροφή (παρουσιάζει τεράστια άνοδο αλλά πρέπει να είμαστε 100% σίγουροι ότι τηρούνται οι κανόνες υγιεινής διότι είναι τροφή επιρρεπής στην μετάδοση ασθενειών)
4. Συνδυασμός των παραπάνω

Ο σκύλος μου δεν τρώει, τι να κάνω;

Μια πολύ συνηθισμένη ερώτηση που μας κάνετε είναι γιατί ο σκύλος μου δεν τρώει;

Η λύση δεν είναι να δοκιμάσετε μια άλλη εταιρία τροφής.

Ο σκύλος δεν τρώει για πολύ συγκεκριμένους λόγους παράδειγμα, αν έχει κάποιο παθολογικό πρόβλημα όπου εκεί στην τρίτη μέρα ανορεξίας θα πρέπει να επισκεφτείτε τον Κτηνίατρο σας (χωρίς να χάνετε την ψύχραιμα σας, διότι το μεταφέρετε κ στον σκύλο σας).
Αν έχει στρες από κάποιο ταξίδι, μετακόμιση, αν έχει χάσει κάποιο αγαπημένο πρόσωπο, τέλος σίγουρα δεν θα τρώει εάν του δίνουμε συνέχεια λιχουδιές ασταμάτητα ή του δίνουμε μπουκιές από το φαγητό μας.

Σίγουρα θα βοηθήσει εάν δεν αφήνουνε μόνιμα μπολ με φαγητό στη διάθεση του! Ο σκύλος λατρεύει το πρόγραμμα θα πρέπει να ορίσουμε συγκεκριμένες ώρες για το γεύμα του. Έτσι θα γνωρίζει το ποτέ πρέπει να φάει.