Η νεφρική ανεπάρκεια στο σκύλο είναι μια από τις πλέον πολύπλοκες καταστάσεις , γιατί εκτός από την φαρμακευτική αγωγή που απαιτείτε για να έχει ο σκύλος μας ποιοτικά χρόνια ζωής , ταυτόχρονα χρειάζεται μια πολύ εξειδικευμένη τροφή .

Μια τροφή πλήρης σε θρεπτικά συστατικά υψηλής ποιότητας με υδατάνθρακες λίπη και μικρό ποσοστό πρωτεΐνης . Εδω τώρα έρχεται το παράδοξο πως ένα ζώο που είναι κυρίως σαρκοφάγο να ζήσει χωρίς πρωτεΐνη δηλαδή χωρίς κρέας .

Σε παγκόσμιο επίπεδο έρευνες δείχνουν πως σκύλοι που νοσούσαν από οξεία νεφρική ανεπάρκεια πήγαν πολύ καλύτερα με μια δίαιτα που περιλάμβανε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης σε μικρή ποσότητα , παρά με μια δίαιτα με φτωχό ποσοστό πρωτεΐνης .Τα νεφρά είναι το όργανο που φιλτράρουν τα πάντα στον οργανισμό του σκύλου , επίσης διασπούν και τις πρωτεΐνες επομένως αυτό που χρειάζεται ο σκύλος που νοσεί από νεφρική ανεπάρκεια είναι μια τροφή με πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας σε πολύ μικρή ποσότητα και χαμηλό ποσοστό φωσφόρου ,ώστε να μην επιβαρύνουμε περαιτέρω τα νεφρά του .

            Συνήθως η νεφρική ανεπάρκεια παρουσιάζεται σε ηλικιωμένους σκύλους ή σε σκύλους που νοσούν από λεϊσμανίαση δηλαδή καλααζάρ .Με μια έγκαιρη διάγνωση της λεϊσμανίασης και μετέπειτα της οξείας νεφρικής ανεπάρκειας που προκαλείται είτε από τα πολύ δυνατά αντιβιοτικά που χορηγούνται για το καλααζάρ ,είτε γιατί συνήθως το καλααζάρ πλήττει ζωτικά όργανα του σκύλου , μπορούμε να φτιάξουμε την διατροφή έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω τα νεφρά του σκύλου μας και στη συνέχεια να νικήσουμε και το καλααζάρ με μια διατροφή πού περιέχει υψηλή ποιότητα πρωτεΐνης .

 

            Σημαντικό πολύ για την σταθεροποίηση του σκύλου είναι η φαρμακευτική αγωγή που θα την καθορίσει ο κτηνίατρος μας και θα πρέπει να ακολουθηθεί πιστά , ειδικά στις περιπτώσεις που ο σκύλος νοσεί από καλααζάρ και παρουσιάζει οξεία νεφρική ανεπάρκεια .

          Η flydog βασισμένη σε έρευνες του εξωτερικού δημιούργησε συνταγή πλούσια σε ω3 λιπαρά οξέα και υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη σε μικρό ποσοστό κρέατος από διάφορα μέρη  βουβαλιού  και  στήθος κοτόπουλου κρατώντας το φώσφορο σε χαμηλό επίπεδο ,συνδυάζοντας ένα μεγάλο μέρος υδατανθράκων από βρώμη ρύζι και γλυκοπατάτα καταφέρνοντας έτσι την ομαλή λειτουργία των νεφρών αλλά και την αποτοξίνωση που χρειάζονται λόγο την δυσλειτουργίας τους .Για να προλάβετε οποιαδήποτε δυσάρεστη κατάσταση στον σκύλο σας απαιτείται να κάνετε κάθε χρόνο εξετάσεις αίματος. Παρακολουθείτε τις ποσότητες νερού που καταναλώνει ο σκύλος σας και την οποιαδήποτε αύξηση στην ούρηση ειδικά τις βραδινές ώρες που θα μας δείξει ότι κάτι δεν πάει καλά , αυτά είναι σημάδια του πρώτου σταδίου νεφρικής ανεπάρκειας .

Η ποιότητα ζωής ενός σκύλου, που πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια και το πόσο χρονικό διάστημα θα ζήσει εξαρτάται από την φροντίδα του ιδιοκτήτη του .

 

Μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά μαζί μας στα τηλέφωνα : 6937444072 & 210-2773198