Το τρόφιμο δέχεται θερμική επεξεργασία ώστε στον πυρήνα η θερμοκρασία να φτάσει τους 75 βαθμούς για τα κόκκινα κρέατα και τους 90ºC για τα πουλερικά.Διασφαλίζεται έτσι η καταστροφή παθογόνων μικροοργανισμών (όπως η salmonella spp)Στη συνέχεια τοποθετείται σε θάλαμο ψύξης ώστε μέσω του ψυκτικού shock η θερμοκρασία του τροφίμου να πέσει απότομα στους 2 βαθμούς.Με την παραπάνω διαδικασία η τροφή αποκτά την δυνατότητα συντήρησης για τουλάχιστον 7 ημέρες σε οικιακό ψυγείο μεριδοποιώντας ανά 200 γρ. και κλείνοντας το προϊόν σε περιέκτη Vacuum (σύστημα κενού αέρος) αυξάνεται ο χρόνος συντήρησης σε 12 ημέρες ως φρέσκο προϊόν.Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από τους εργαστηριακούς ελέγχους στους οποίους έχουν υποβληθεί οι τροφές μας       

Το εργαστήριο της FLYDOG εφαρμόζει σύστημα HACCP κ έχει την πιστοποίηση της κτηνιατρικής υπηρεσίας Αττικης, τα υλικά  παραλαμβάνονται φρέσκα και νωπά καθημερινά, όλα κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Μαγειρεύονται στις επιθυμητές θερμοκρασίες κρυώνουν με την διαδικασία της βαθιάς ψύξης και συσκευάζονται σε καμπάνα κενού αέρος σταματοντας έτσι την ανάπτυξης μικροβίων κ βακτηρίων.     Τα βραβεία Pet Awards 2020 - Celebrating Excellence & Innovation in Products and Services τελούνται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Με πρόεδρο την Δρ. Αθηνά Τραχήλη, Πρόεδρο του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Αντιπρόεδρο της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κτηνιάτρων, Τομέας Ελεύθερων Επαγγελματιών, την κριτική επιτροπή συνθέτουν 20 σημαντικές προσωπικότητες. Διακεκριμένοι Ακαδημαϊκοί, Εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων, Επαγγελματίες του pet industry και δημοσιογράφοι αξιολόγησαν και αναδείξαν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα, τις πρωτοποριακές υπηρεσίες, καθώς και τις καινοτόμες επιχειρήσεις που προσφέρουν ουσιαστική φροντίδα και ευζωία στα κατοικίδια ζώα. Η τροφή της FLYDOG πήρε το χρυσό βραβείο στη κατηγορία «καλύτερο χειροποίητο φαγητό για σκύλους και γάτα για το 2020»

Ο χώρος της FLYDOG έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να αποδίδει το ιδανικότερο για την παρασκευή φρεσκομαγειρεμένης τροφής σε ένα κυριολεκτικά αποστειρωμένο περιβάλλον . Επιτυγχάνοντας  την διατήρηση της πάνω από 15 μέρες στο ψυγείο σας.   View the embedded image gallery online at: https://www.flydog.gr/9-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CE%BC%CE%AC%CF%82#sigProIdfcf0c33712

Η διατροφή στο σκύλο είναι το Α και το Ω  , όσο σημαντική είναι και σε εμάς τους ίδιους για αυτό και πρέπει να του παρέχουμε μια πλήρη και ισορροπημένη βιολογική τροφή η οποία να αποτελείται από φρέσκες βιταμίνες , πρωτεΐνες και υδατάνθρακες , χωρίς Ε , χωρίς συντηρητικά , χωρίς χημικές ουσίες .   Μέσα από την εμπειρία που αποκτήσαμε σιτίζοντας εκατοντάδες σκύλους καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως η πρόσληψη διαφορετικών πηγών ζωικής πρωτεΐνης ταυτόχρονα σε ένα γεύμα έχει σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό του ζώου .Το παραπάνω συμπέρασμα ενισχύεται από την σταθερή προτίμηση των καταναλωτών αλλά και από τις πολύ καλές κριτικές (θα τις βρείτε στο google αλλά και στο Facebook @feedloveyourdog).Αξίζει να αναφερθούν περιστατικά σκύλων με χαμηλό τίτλο αντισωμάτων ενάντια στη leishmania , όπου με συγκεκριμένες συνταγές και την ταυτόχρονη θεραπεία του κτηνιάτρου βελτιώθηκαν οι δείκτες και σε σύντομο χρονικό διάστημα έπεσαν σε μη ανιχνεύσιμες τιμές.Ταυτόχρονα μειώθηκαν οι δερματικές αλλοιώσεις αυξήθηκε το σωματικό βάρος και αποκαταστάθηκε η αιματολογική τους εικόνα.Ένας άλλος τομέας που παρατηρήθηκαν θετικά αποτελέσματα ήταν οι δερματικές αλλοιώσεις προερχόμενες από τροφικές δυσανεξίες .Δημιουργήσαμε υποαλλεργικές συνταγές με πρωτότυπες πηγές ζωικής πρωτεΐνης όπως το ελάφι, ο κροκόδειλος, το κουνέλι. Η ανταπόκριση των περιστατικών ήταν εντυπωσιακή σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ιδιοκτητών τους.Επίσης, παρατηρήθηκε σε σκύλους με ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια έλεγχος των βιοχημικών παραμέτρων στις αιματολογικές εξετάσεις μετά από χορήγηση τροφής Flydog με χαμηλό ποσοστό πρωτεΐνης αλλά υψηλή ποιότητα όπως το κρέας κουνελιού άμεση βελτίωση των αιματολογικών τιμών.Τις συνταγές έχει επιμεληθεί αποκλειστικά ο σεφ Ισμυρλής Ευάγγελος μελετώντας επί 5 έτη την ξένη βιβλιογραφία και έρευνες που αφορούν την φυσική και ισορροπημένη διατροφή του σκύλου και της γάτας και την εξέλιξη αυτής σε χειροποίητο μαγειρευτό φαγητό πάντα σε συνεργασία της κτηνιάτρου Ηλέκτρα Παπαδέα (Κτηνιατρικό Κέντρο Αχαρνών). Έρευνες σε παγκόσμιο επίπεδο δείχνουν πως μια απλή προσθήκη φρέσκιας τροφής στη διατροφή των κατοικίδιων μας αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής τους κατά δυο χρόνια. Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν τα ταΐζαμε εξολοκλήρου με φρέσκο φαγητό.