Απο την πρώτη εκείνη στιγμή που πιάνεις στα χέρια σου το δικό σου κουτάβι , εκτός απο την τόσο μεγάλη χαρα που σε διακατέχει υπάρχει και μια αγωνία για το τι πρέπει να φάει αυτό το πλάσμα ; Ποιο είναι το καλύτερο που πρέπει να φάει , τι κάνει να φάει και τι όχι . 

  • Να του δίνω τα αποφάγια μου ; 
  • Να του πάρω την καλύτερη τροφή εμπορίου ; 
  • Μήπως να του μαγειρέψω ; 

Αυτά τα ερωτήματα απασχολούν τους περισσότερους ιδιοκτήτες σκύλων και αυτά θα προσπαθήσουμε να λύσουμε μέσα απο αυτό το άρθρο . 

Να τα πάρουμε όμως τα πράγματα απο την αρχή . Ένας ιδιοκτητης σκυλου έχει τις εξής επιλογές τροφής : 

▪️κροκέτα 

▪️Barf ( βιολογικα κατάλληλη ωμή τροφή ) 

▪️κονσέρβα 

▪️να μπει στην διαδικασία να του μαγειρέψει 

▪️να ταΐζει τα αποφάγια τα δικά του 

▪️FlyDog φρεσκομαγειρεμενη τροφή 

      Λοιπον ο σκυλος μας είναι σαρκοφάγος, αυτό είναι κάτι κοινός αποδεκτό  έχει ανάγκη απο κρέας τουλάχιστον στο 75% της τροφής του .

Δεν έχει ανάγκη απο τους δικούς μας υδατάνθρακες ( μακαρόνια / ρύζι ) 

Ούτε απο λαχανικά σε μεγάλο βαθμό , όποτε τα αποφάγια μας είναι ακατάλληλη τροφή για μόνιμη σίτιση . 

Ο σκυλος θα έτρωγε λαχανικά σε μορφή πουρέ που θα έβρισκε  στο στομάχι του θηραμάτος που θα έπιανε στη φύση , αν ζούσε στη φύση . 

Τώρα που ζει μέσα στο σπίτι μαζί μας , αναπνέει δίπλα μας , κοιμάται στο κρεβάτι μαζί μας , μας γλύφει έχει μια κανονική θέση μέσα στην οικογένεια θα πρέπει να έχει και το αντίστοιχο διαιτολόγιο , απαλλαγμένο απο μικροβιακό φορτίο , διαφορετικά βάζουμε σε κίνδυνο και τον ίδιο τον σκύλο και τους γύρω μας .  

     Να πούμε σε αυτό το σημείο πως το στομάχι του σκυλου έχει πολύ μεγάλη ανοχή στα μικρόβια για λόγους επιβίωσης απο την φύση του ο σκυλος αντέχει μεγάλο μικροβιακό φορτίο όμως όταν συσσωρευτεί μεγαλύτερο φορτίο μικροβίων απο αυτό που αντέχει , τότε δίνει έντονη ο εγκέφαλος για να αδειάσει το στομάχι άμεσα με τον μηχανισμό του έμετου και της διάρροιας . 

    Ο εμετός στον σκύλο υπάρχει σαν μηχανισμός και όχι όπως σε έμας που λειτουργεί με την δηλητηρίαση . Ο σκυλος κάνει εμετό για πολλούς λόγους ο πιο συνήθης είναι για να αποβάλει κάποιο ξένο σώμα απο το στόμαχι του . Απο μια κλωστή μέχρι το οτιδήποτε έχει καταπιεί . 

Δε θα πρέπει να αγχωνόμαστε με έναν εμετό . 

Η κατάσταση σοβαρεύει όταν ο σκυλος μας κάνει κάθε 20 λεπτά εμετό και βγάζει ξυνιλες εκεί στο τρίτο εμετό θα πρέπει να επικοινωνήσουμε με τον γιατρό μας σίγουρα δεν ταΐζουμε και δεν δίνουμε νερό . 

     Ο σκυλος μας παρόλο που αντέχει τα μικρόβια δε σημαίνει πως αν φάει κάτι χαλασμένο δεν θα πάθει τίποτα μπορεί να μην παθει το παραμικρό μπορεί και να πάθει αρκετά μεγάλη ζημιά . 

     Η τροφή του σκυλου μας θα πρέπει να είναι φρέσκια τόσο που να μας έρχεται να την φάμε εμείς οι ίδιοι . Θα πρέπει να μπορούμε να την ζεστάνουμε αν χρειαστεί χωρίς κανένα απολύτως κίνδυνο όπως ακριβώς θα κάναμε κ με το δικό μας φαγητο . Θα πρέπει να μας είναι αρκετά γευστική στη περίπτωση που δοκιμάσουμε .

    Με λίγα λόγια εάν  αυτό που θεωρούμε τροφή για τον σκύλο μας το τρώμε και εμείς οι ίδιοι ευχάριστα, πληρεί   προδιαγραφες ενος σιτιρεσιου σκυλου είναι πληρης σε θρεπτικά συστατικά πρωτεινες λιποι και υδατανθρακες με βάση τις διατροφικες αναγκες του σκυλου τότε να είστε σίγουροι πως βρήκατε την καλύτερη τροφή στον κόσμο . 

@Feedloveyourdog 

 

Το εργαστήριο της flydog λειτουργεί καθημερινά απο τις 10:30 το πρωί , μπορείτε να επικοινωνείτε και στα τηλεφωνα :

2102773198

6937444072