• Η αλλεργία που δημιουργείται από το φαγητό του σκύλου ονομάζεται τροφική αλλεργία και προκαλείται μόνο όταν ο σκύλος φάει το αλλεργιογόνο .

Μόλις εισέλθει στον οργανισμό του σκύλου το αλλεργιογόνο ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί που παράγουν αντισώματα για την αλλεργία και ξεκινάει ο κύκλος της .

Συμπτώματα :

 • γλείψιμο των πελμάτων
 • ξύσιμο για πάνω από ένα λεπτό ασταμάτητα
 • τριχόπτωση σε πολύ έντονη μορφή
 • σπυράκια σε όλο το σώμα του σκύλου αλλά κυρίως στην ράχη
 • πληγές στα σημεία που ξύνεται
 • κενά στο τρίχωμα

Η τροφή λοιπόν ενεργοποιεί την αλλεργία στο σώμα του σκύλου , επομένως αν δεν ξανά φάει την συγκεκριμένη τροφή τα συμπτώματα υποχωρούν .

Δυστυχώς δεν είναι έτσι πάντα , πολλές φορές δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος από τροφική αλλεργία , εποχιακή αλλεργία ακόμα και από κάποιο παράσιτο ή και από κάποιον άλλο παράγοντα εξωτερικό, όπου όλα αυτά μαζί κάνουν την κατάσταση περίπλοκη .

             Το σημαντικό σε ένα σκύλο με αλλεργία είναι να βρούμε τι είναι αυτό που  δημιουργεί την αλλεργία και να το αφαιρέσουμε από την διατροφή του .Το παράδοξο στις τροφικές αλλεργίες των σκύλων είναι πως παρά το ότι οι σκύλοι είναι σαρκοφάγοι, με τα χρόνια απέκτησαν αλλεργίες σε πρωτεΐνες δηλ στο κρέας .Υπάρχει σκύλος που έχει ανιχνευτεί με αλλεργία στα περισσότερα συνήθης κρέατα όπως κοτόπουλο ,γαλοπούλα, αρνί , μοσχάρι ,χοιρινό .

                Αυτό που θα βοηθήσει αρκετά στην ανίχνευση της αλλεργίας είναι οι αιματολογικές εξετάσεις ,ειδικές εξετάσεις όπου δείχνουν ακριβώς σε ποια κρέατα και όχι μόνο έχει αλλεργία ο σκύλος ώστε να ταΐσουμε την κατάλληλη υποαλλεργική τροφή .Στατιστικά βλέπουμε πως οι αλλεργίες έχουν συνδεθεί με τις εκτροφές συγκεκριμένων φυλών όπως είναι τα γαλλικά μπουλντόκ ή τα αμσταφ όμως και με κάποια εξωτερικά χαρακτηριστικά τους όπως το χρώμα του τριχώματος ,για παράδειγμα έρευνες έχουν δείξει πως οι σκύλοι με λευκό τρίχωμα θα παρουσιάσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους αλλεργία τροφική συνήθως στο κοτόπουλο .Επίσης συχνά οι περισσότεροι σκύλοι παρουσιάζουν αλλεργία και στα δημητριακά / σιτηρά. Υπάρχει περίπτωση σκύλος που είναι αλλεργικός στο κοτόπουλο ,ταΐζοντας τον μια μπουκίτσα κοτόπουλο να μην εμφανίσει το παραμικρό σύμπτωμα αλλά μόλις φάει ποσότητα από κοτόπουλο να υπάρξει έξαρση συμπτωμάτων .

                Όπως καταλαβαίνετε οι τροφικές αλλεργίες δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση ,συχνά υπάρχουν στον σκύλο μας με ένα ξύσιμο ή με λίγο παραπάνω γλείψιμο του πέλματος εως ότου  ο σκύλος να λάβει  μεγάλη ποσότητα από το αλλεργιογόνο του , όπου και θα έχουμε την εκδήλωση της αλλεργίας .Θα πρέπει να παρατηρούμε τον σκύλο μας στις καθημερινές του συνήθειες ώστε να μπορούμε να διακρίνουμε τυχών συμπτώματα έγκαιρα .Μια εκδήλωση αλλεργίας είτε τροφική είτε εποχική μπορεί να συνοδεύεται από παράλληλη εμφάνιση σταφυλόκοκκου πολύ συχνό φαινόμενο ,πράγμα που θα κάνει την θεραπεία πολύπλοκη.

 

                Η FlyDog μετά από χρόνια μελέτης σε συνεργασία κτηνιάτρων και εκτροφέων δημιούργησε με απόλυτη επιτυχία υποαλλεργικές συνταγές κατάλληλες να σταματήσουν την τριχόπτωση και τα συμπτώματα μιας τροφικής αλλεργίας πολύ άμεσα .Να δώσουν στον σκύλο μας βιταμίνες ώστε να τον βοηθήσουν να ανακάμψει μετά από μία ταλαιπωρία σαν την τροφική αλλεργία .

Στο site της flydog θα βρείτε υποαλλεργικές συνταγές όπως :

 • κουνέλι
 • πάπια
 • βουβάλι
 • ελαφι
 • κροκόδειλο 
 • πρόβατο 
 • Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας , για να σας φτιάξουμε υποαλλεργική διατροφή για τον σκύλο σας καλύπτοντας διατροφικά κενά, να φτιάξουμε τα δερματικά προβλήματα και κυρίως να σταματήσουμε την τριχόπτωση .

     

Μπορείτε να μας καλείτε  στα τηλέφωνα : 6937444072 & 210-2773198